Довідка з місця роботи для отримання візи

Video: Як оформити довідку про зарплату з місця роботи для візи

зразок довідки з роботи на отримання візи

Сьогодні у багатьох з нас є можливість подорожувати, відкривати для себе нові держави, їх традиції. Однак готуючись здійснити подорож за кордон, варто пам`ятати про те, що для оформлення візи потрібнодовідка з місця роботи для візи.

І від того, наскільки грамотно і коректно вона оформлена, залежить, отримаєте ви довгоочікувану візу в іншу країну чи ні. Кожен документ повинен оформлятися відповідно до існуючих норм і вимог, причому різні країни встановлюють свої правила оформлення паперів.

 особливості документа

Довідка з місця роботи для візи потрібна для підтвердження фактичного місця роботи, посади, стажу та розміру заробітної плати співробітника. Оформляється вона у вільній формі, як правило, набирається на аркуші А4. Головне, що вона повинна містити, - це дані компанії (юридичні), після чого документ підписується директором і завіряється печаткою.

Обсяг відомостей, які будуть вказані, як правило, залежить від вимоги організації, тобто посольства тієї чи іншої країни. Крім конкретних відомостей документ повинен відображати інформацію про номер, дату і місце його складання. Рекомендується брати його не раніше, ніж за місяць-півтора до від`їзду.

Приклад довідки:

зразок довідки з місця роботи для візи

Зразок довідки з місця роботи для отримання візи

Згідно з трудовим законодавством, роботодавець зобов`язаний видати працівнику документ після трьох робочих днів. При цьому співробітник повинен скласти письмовий запит на його отримання. Причину надання довідки можна і не називати, тоді довідка буде видана за місцем вимоги.

Довідка з місця роботи для візи може знадобитися і на англійській мові. Якщо раптом поїздка оплачується кимось із родичів, може знадобитися доказ його фінансового добробуту: довідка з місця роботи і виписка з рахунку.

Варто зазначити, що не можна надавати «липовий» документ, оскільки візові відділи приділяють пильну увагу перевірці зазначених даних, а тому якщо будуть вказані невірні відомості, можна зовсім не отримати візу.

Довідка з місця роботи для візи повинна складатися з такої інформації:

  • Реквізити компанії, де працює співробітник: адреси, телефони.
  • Дані про самому співробітнику: його посаду, дохід в місяць або середній дохід за рік.

Найкраще вказувати дохід за останній рік або хоча б за останні три місяці. До того ж чим вище заробітна плата, тим більша ймовірність, що ви отримаєте візу. Однак варто пам`ятати, що отримати візу в Шенгенську зону можна при наявності заробітної плати в 12000, а ось для поїздки в США в довідці має бути зазначено дохід не нижче 30000 рублів. Важливо, щоб час чергової відпустки і час наміченої поїздки збігалися: документ повинен відображати і цю інформацію.

Довідка з місця роботи для візи повинна підписуватися керівником, бажано, щоб розписався і бухгалтер. У лівому нижньому кутку документа потрібно вказати відомості про людину, яка може підтвердити інформацію, зазначену в «тілі» довідки. Причому важливо, щоб цей співробітник був попереджений про можливий дзвінку і своєчасно підтвердив дані. Кожна довідка відзначається певним номером і реєструється. Найкраще, щоб вказувався термін приблизно місяць-півтора до планованої поїздки.

 зразок довідки

Товариство з обмеженою відповідальністю «Мега і Ко»

170021, Твер, Сіверське ш., Д. 1, тел. (4822) 225-224

Свідоцтво про Державну 1055646454090 ІПН / КПП 7725534224/772401001

Вих. № ___ від «» ___________ 2016 р

У Генеральне консульство Чехії

в Москві

 ДОВІДКА

 Цим документом підтверджуємо, що Сергєєва Тетяна Іванівна працює в ТОВ «Мега Ко» на посаді менеджера з підбору клієнтів з 1 вересня 2015 року зі щомісячним окладом 25500 рублів.

У період з 1 липня по 15 липня Сергєєвої Тетяні Іванівні надається чергова оплачувана відпустка зі збереженням робочого місця і заробітної плати.

 

 Генеральний директор Кучина С.Ф.

Video: Як отримати шенгенську візу? | вебінар

Головний бухгалтер Терентьєва Є.П.

Виконавець: Малишева Катерина

тел. (4822) 337-788

Довідка з місця роботи для візи може діяти різну кількість часу - це залежить від країни, куди планується поїздка. Наприклад, для оформлення візи в Італію документи повинні бути видані не пізніше 30 днів до моменту подачі документів в консульський відділ.

Отримуйте нові статті блогу прямо до себе на пошту:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже